Traditionell Thailändsk Massage i Ludvika

Ludvika Terapi Massagebehandling

Vi erbjuder klassisk thailändsk massage. Vi har olika behandlingar som ni kan välja bland.
Ring oss på telefon 073 – 245 65 65 eller besök oss på Fredsgatan 16 i Ludvika. Välkommen!

Boka en behandling online med bokadirekt.se

Priser / Behandlingar

Vi har många olika massagebehandlingar att välja bland. Behandlingarna är till för att förebygga och motverka kommande samt förbättra nuvarande värk.

Behandling60 Minuter90 Minuter
Behandlings massage (Djupgående)600 kr900 kr
Thai massage (Hård djupgående)600 kr900 kr
Hot Stone massage (Avslappna massage)600 kr
Aroma terapi massage (Avslappna massage)600 kr

Behandlings massage (Djupgående)

Massage kan vara en bra behandlingsmetod om man har värk eller spänningar i musklerna. Massören eller massageterapeuten använder händerna och bearbetar och trycker på muskelfibrer, senor och ligament för att lösa upp spänningar eller möjlig ärrvävnad i dessa. Ibland koncentreras massagebehandlingen till några få muskler, till exempel för att behandla en sträckning, eller också behandlas hela kroppen.

Effekter av massage

Massage påverkar det autonoma (icke viljemässiga) nervsystemet. Blodcirkulationen ökar och musklernas spänning minskar. Hormoner (oxytocin) som ger lugn samt endorfiner, vilket är kroppens egna smärtstillande ämnen, frigörs. Massage kan alltså ha flera positiva effekter och brukar inte orsaka några biverkningar.

Massage anses kunna

göra spända muskler mjuka och elastiska
motverka ärrbildningar och adherenser efter skador i muskel- sen- och ligamentvävnad
motverka samt lindra spänningar vid smärttillstånd
öka blodcirkulationen i musklerna
öka lymfcirkulationen
har en avslappnande effekt på kroppen
öka det allmänna välbefinnande
ge en ökad kroppskännedom
ha en positiv effekt på träningsvärk

Thai massage (Hård djupgående)

I Thailand har man länge vetat om att de vanligaste orsakerna till muskelsmärtor, värk och rörelseproblem beror på att musklerna kortas under påverkan av spänningar. Tekniken med att trycka på vissa punkter och sedan sträcka ut muskler och leder bidrar till att släppa loss flöden och gör att energier kan vandra fritt genom kroppen. Regelbunden Thaimassage sträcker ut leder och muskler till deras normala viloläge och massagen påverkar hela kroppen till att må bättre.

Thaimassage kan användas både för ditt allmänna välbefinnande och till att stärkta hälsan. Denna form av massage kan också lätta på krämpor och dämpa eller till och med avlägsna smärtor. Genom att befria kroppen och sinnet från stress och spänningar nås ett högre välbefinnande och en bättre vitalitet. Du får förutsättningar att må mycket bättre än Du någonsin kunde tro!

Hot Stone massage (Avslappna massage)

Hot-Stone Massage är en väldigt behaglig massagemetod som ger en känsla av totalt kroppsligt välbefinnande. Man arbetar med kroppens energibanor och meridianer för att lösa upp blockeringar och skapa balans i kroppen. Det är en massagebehandling med varma, lena lavastenar tillsammans med väldoftande aroma-oljor.

En Hot-Stone massage med varma stenar är en mjuk och varm upplevelse som passar Dig om Du upplever vanlig massage som lite “hårdhänt”. Den här typen av massage är mycket annorlunda och den fokuserar på de energier som naturligt flödar genom Din kropp. Stenarna som används värms upp i vattenbad och placeras noggrant ut på viktiga punkter på Din kropp. Du ligger skönt och behagligt medan massören arbetar med stenarna för att göra Din kropp mjuk och avslappnad.

Det är en skön behandlingsmetod där de varma stenarna läggs ut över Din kropp samtidigt som Du masseras med de varma lavastenarna.

Ni väljer själv mellan mjuk och hård massage med stenarna. Behandlingen passar alla som tycker om värme, att få varm massage. Syretillförslen till musklerna ökar och den ökade blodcirkulationen hjälper också till att transportera bort toxiner (gifter) och avfallsprodukter från musklerna. När de ytliga musklerna slappnar av (med hjälp av värmen) kan man lättare massera de djupliggande musklerna med hjälp av de varma stenarna.

Hot-Stone massage är bra för Dig som:
har besvär med kramper, muskelspänningar eller knutor
behöver varva ner/är stressad
har mycket celluliter
har dålig blodcirkulation
vill ge Dig själv en total avslappning

Aroma terapi massage
(Avslappna massage)

Den thailändska oljemassagen är mycket lik den traditionella thaimassagen men det som skiljer de bägge åt är att oljemassagen är en betydligt mjukare massage som har en större inriktning på att massera muskler. Vid oljemassage så kan man använda sig utav flera olika sorters oljor som kokosnötsolja, sesamolja, makadamolja, valnötsolja, eller någon annan olja som man ser som basoljor. Sedan kan man även blanda in andra oljor som man kallar för aromaterapioljor och eteriska oljor. Vilken olja man använder har egentligen inte så stor betydelse för att man ska kunna utföra massagen. Däremot så kan olika oljor vara välgörande på olika sätt tack vare dess egenskaper. Många utav oljorna är framförallt en välgörande olja för huden. Det vanligaste är att man använder sig utav en olja som inte har någon speciell doft som är vad man kallar för neutral. Massagen med olja är meningen att man ska få en helhetseffekt som ska väcka upp kroppen och sinnet för att man ska få igång dessa delar. Massagen i sig stimulerar blodcirkulationen och tillsammans med oljor så får man en bättre effekt när man masserar bort muskelknutor eller liknande. Det finns även värk som man kan massera bort med hjälp av olja. Att använda sig utav oljan i massagen gör det också enklare att massera. Det blir samtidigt även behagligare för den som blir masserad om man använder sig utav oljor vid en massage. Effekten i massagen blir ofta också bättre tack vare oljans effekter.

Ingen erotisk massage

OBS: Läs detta innan ni boka behandling.

Jag ta inte emot presentkort från Bokadirekt.
Jag har eget presentkort att sälja på min salong.

När du gör en bokning så förbinder du (köparen) dig att komma till mig vid en i förväg överenskommen tid och köpa en behandling. Jag (säljaren) förbinder mig att reservera denna tid för dig och inte sälja den till någon annan. När du inte avbeställer din tid – senast 24 timmar innan – så kan jag inte sälja den till någon annan. Därför är du betalningsskyldig, oavsett anledning till sen avbokning eller uteblivet besök.

De tider som finns i kalendern är de tider som är lediga. Om du har ett akut problem kan du dock ringa mig

Betala gärna med kontanter eller swish